Eigenaar RDK Bouw heeft een aangepast projectvoorstel ingediend voor site De Schans. In plaats van 42 appartementen, vier winkels en tien woningen omvat het nieuwe plan 17 woningen, 26 appartementen en één winkelruimte. Het openbaar onderzoek loopt van 22 januari tot en met 20 februari 2016.

Alle geïnteresseerden kunnen tijdens het openbaar onderzoek de plannen inkijken op onze dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping, in 't Getouw.

Eerste voorstel geweigerd

Het initiële bouwproject omvatte in totaal 42 appartementen, 4 winkels, een ondergrondse parking en een insteekweg naar tien achterliggende woningen met een privétuin. Het eerste project bestond uit verschillende delen en woonblokken die aansloten bij de Schansstraat en de Collegestraat. Het aantal woonlagen van de appartementsblokken varieerde van drie tot vijf.

Tijdens dit openbaar onderzoek werden zeven bezwaarschriften tegen het project ingediend. Voor de beoordeling van het oorspronkelijke project volgde het gemeentebestuur de voorschriften uit het RUP Centrum. Dit RUP bestempelt deze zone als een projectgebied met eigen specifieke regels.

Wanneer we het ingediende project aan deze regels toetsten, dan stelden we een overschrijding vast van verschillende parameters, waaronder de vloerterreinindex en de bebouwingsindex. Dit betekende dat dit eerste project te grootschalig werd uitgewerkt. De draagkracht van de projectzone werd overschreden met te veel en te dichte bebouwing.

Nieuw voorstel

In het nieuwe voorstel voorziet de eigenaar 17 woningen, 26 appartementen en één winkel. De ondergrondse parking en de private insteekweg naar achterliggende woningen blijven. Vooral langs de Schansstraat verdwijnen er appartementen ten voordele van lagere eengezinswoningen met tuin.

Het gemeentebestuur spreekt zich pas na het openbaar onderzoek over de gewijzigde plannen uit. Nog tot en met 20 februari kan je een eventueel gemotiveerd bezwaarschrift indienen tegen ontvangstbewijs of opsturen naar het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 in Mol.